Fietsen op een nieuwe elektrische fiets inclusief alles voor een vast maandbedrag? Het kan nu met de ANWB Fiets Lease, aan te vragen via Prijssnijder!

Een gloednieuwe elektrische fiets waar je altijd op kan rekenen voor een vast bedrag per maand? Kies dan voor ANWB Fiets Lease. Geen onverwachte kosten meer, zoals voor de accu, en je fiets wordt netjes onderhouden door Prijssnijder. En mocht je pech krijgen of je fiets gestolen worden, dan is er de vertrouwde service van de ANWB.

Onderaan deze pagina vindt je de meest gestelde vragen m.b.t. de ANWB Fiets Lease.

Toch nog vragen na het lezen? Neem gerust contact met ons op!

De Voordelen van ANWB Fiets Lease

 • Geen hoge aanschafkosten in één keer.
 • Geen eigen risico bij diefstal. Je fiets is goed verzekerd.
 • Standaard met onderhoud door Prijssnijder.
 • Inclusief 24/7 Wegenwacht Fietsservice: nooit meer je band plakken.
 • Altijd een goed werkende accu.
 • Opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden, zoals bij gedwongen ontslag.

Voorwaarden ANWB Fiets Lease

De voorwaarden voor het leasen van een fiets zijn erg belangrijk. Zo heb je bij andere aanbieders vaak een flink eigen risico bij diefstal en is het praktisch onmogelijk om onder een leasecontract uit te komen als je bijvoorbeeld je baan verliest. ANWB Fiets Lease is daarin anders. Klik op onderstaande knop om de algemene voorwaarden te bekijken.

Volkswagen Pon Financial Services

Volkswagen Pon Financial Services is de leasemaatschappij met wie je de financiële overeenkomst voor ANWB Fiets Lease sluit. Ooit zijn zij opgericht als Volkswagen Bank om klanten in staat te stellen een Volkswagen te kopen. Nu, ruim 55 jaar later, zijn zij uitgegroeid tot een grote financiële aanbieder van mobiliteit voor zowel particulieren als de (groot)zakelijke markt.

Met de komst van de (elektrische) fiets is ook de behoefte aan financiële dienstverlening voor fietsen gegroeid. Hoge aanschafkosten, maar ook onderhoud, schade en reparatie worden uit handen genomen door het leasen van een fiets. Door de jarenlange ervaring met de automarkt is de stap naar financiële aanbieder voor de fietsmarkt een logische keuze.

Wil je meer weten over de samenwerking tussen de ANWB en Volkswagen Pon Financial Services? Klik dan hier.

Hoe Werkt ANWB Fiets Lease?

Stap 1

Kies je Elektrische Fiets

Of de elektrische fiets nu voor je werk, school of vrije is, dat maakt niet uit. (Bijna) Alle elektrische fietsen van Prijssnijder kunnen geleased worden. Stel je fiets zelf samen en zie wat je kosten zijn.

Klik op onderstaande knop voor het huidige assortiment elektrische fietsen.

Stap 2

Vraag je Lease Aan

Vul alle gegevens in voor je aanvraag. Hier helpen wij je als Prijssnijder uiteraard graag mee. De leasemaatschappij Volkswagen Pon Financial Services doet vervolgens een kredietcheck en stuurt je de leaseovereenkost toe. Geheel vrijblijvend natuurlijk! Stuur het getekende contract terug om de lease te starten.

Stap 3

Haal je Fiets op

Na het tekenen van je contract krijg je vanzelf bericht wanneer je je fiets kunt ophalen bij Prijssnijder. Vanaf dat moment kun je onbezorgd fietsen voor een vast maandbedrag.

Uitgelichte Elektrische Fietsen

Hieronder vindt u een greep uit het assortiment elektrische fietsen en de daarbij behorende leasebedragen per maand.

Veelgestelde Vragen ANWB Fiets Lease

Top 5 Vragen

Hoe werkt het aanvragen?

Interesse in het leasen van een fiets? Zo werkt het:

 1. Kom naar de winkel. Wij helpen je dan graag met het uitzoeken van de elektrische fiets die bij jou past. Uiteraard kun je ook alvast op onze website het assortiment e-bikes bekijken. Wanneer de fiets is uitgekozen helpen wij je, vrijblijvend, ter plekke met het aanvragen van de lease. Je aanvraag zal worden doorgezet naar Volkswagen Pon Financial Services. Je ontvangt van hen een bevestiging.

 2. Volkswagen Pon Financial Services voert een (verplichte) financiële toetsing uit. Hiervoor vragen ze je enkele aanvullende gegevens en documenten aan te leveren (bijvoorbeeld een salarisstrook en kopie van legitimatie). Om het je gemakkelijk te maken, krijg je hiervoor toegang tot een persoonlijke online omgeving, zodat je dit ook op een later moment kunt invullen als je niet alles bij de hand hebt.

 3. Als de financiële toetsing is uitgevoerd hoor je of je in aanmerking komt voor ANWB Fiets Lease. Dat kan enkele dagen duren.

 4. Bij positieve uitkomst ontvang je je leaseovereenkomst, die je kunt ondertekenen en terugsturen.

 5. Als je leaseovereenkomst ondertekend is ontvangen door Volkswagen Pon Financial Services, dan worden wij als Prijssnijder vervolgens geïnformeerd dat de fiets kan worden uitgeleverd. Wij zullen dan de fiets gaan bestellen bij onze leverancier of rijklaar gaan maken als deze beschikbaar is uit onze voorraad. Hou wel rekening met mogelijk langere levertijden i.v.m. de huidige tekorten in de fietsmarkt. Uiteraard houden wij je zo goed als mogelijk op de hoogte van de verwachte levertijd.

 6. Zodra de fiets binnen is gekomen en/of helemaal rijklaar is gemaakt ontvang je van ons bericht dat je de fiets kunt komen ophalen.

 7. Veel fietsplezier! Je kunt vanaf nu ook 24 uur, 7 dagen per week gebruik maken van de Wegenwacht Fiets Service.
Krijg ik een BKR registratie?

Ja. ANWB en Volkswagen Pon Financial Services vinden het belangrijk dat je geen financiële verplichting aangaat die je mogelijk niet kunt dragen. Daarom wordt er een BKR registratie voor 65% van je maandbedrag maal de totale looptijd gedaan.

Wat doe ik met de fiets als de lease is afgelopen?

Drie maanden voor het aflopen van je leaseovereenkomst ontvang je van Volkswagen Pon Financial Services een voorstel met een overnameprijs. Je kunt er dus voor kiezen om de fiets over te kopen aan het einde van de looptijd.

Als je je fiets na het aflopen van je leaseovereenkomst niet wil overnemen, kun je deze inleveren bij Prijssnijder. Als je wilt, kun je dan een nieuwe leaseovereenkomst voor ANWB Fiets Lease afsluiten om weer op een nieuwe elektrische fiets te kunnen rijden.

Wat is de levertijd van de elektrische fietsen?

Fietsen die in de winkel staan zijn direct leverbaar. Wanneer je tijdens het aanvraagproces een fiets uitzoekt die op voorraad is in de winkel is wordt deze zolang het aanvraagproces loopt, maar maximaal 2 weken, voor je apart gezet. Wanneer Volkswagen Pon Financial Services vervolgens de getekende leaseovereenkomst van je heeft ontvangen kun je binnen een paar dagen beschikken over je fiets. Wij sturen een bericht wanneer de fiets helemaal rijklaar is gemaakt en kan worden opgehaald.

Belangrijk! Wij houden de fiets maximaal 2 weken voor je apart zodat je tijd hebt om de lease aanvraag te voltooien. Wanneer wij binnen 2 weken niets horen van Volkswagen Pon Financial Services zullen wij de fiets weer in de winkel zetten voor verkoop met de kans dat deze verkocht wordt aan een ander.

Heb je tijdens het aanvraagproces een fiets uitgezocht die niet direct leverbaar dan informeren wij je zo goed als mogelijk over de verwachte levertijd van de fiets.

Belangrijk! Wij bestellen de fiets pas wanneer wij akkoord hebben gekregen van Volkswagen Pon Financial Services.

Zodra wij de bestelde fiets hebben ontvangen maken wij deze helemaal rijklaar en krijg je van ons vervolgens bericht dat je de fiets kan komen ophalen.

Geldt er een eigen risico bij diefstal of schade?

Bij diefstal en totaal verlies van je e-bike heb je geen eigen risico. Bij schade aan of diefstal van onderdelen van je fiets heb je een eigen risico van 25,-.

Vragen over het Aanvragen

Wat is ANWB Fiets Lease?

ANWB Fiets Lease is het leasen van een elektrische fiets als particulier. Je betaalt maandelijks een vast bedrag: de zogenoemde maandelijkse leaseprijs. Hiermee heb je een gloednieuwe elektrische fiets waar je altijd op kunt rekenen. Gebruikmaken van ANWB Fiets Lease is exclusief voor leden van de ANWB.

Geen ANWB lid? Geen probleem. Als je een ANWB Fiets Lease overeenkomst sluit wordt je automatisch en kosteloos 3 jaar lang lid. 

De ANWB biedt ANWB Fiets Lease aan in samenwerking Volkswagen Pon Financial Services, met de vertrouwde service van de ANWB.

Wat zit er bij inbegrepen?

Je betaalt aan Volkswagen Pon Financial Services iedere maand de leaseprijs. Hiermee heb je een gloednieuwe elektrische fiets waar je altijd op kunt rekenen. Wat zit er precies in het maandbedrag? Het volgende:

·         Je mag de elektrische fiets gebruiken

·         De ANWB betaald voor reparaties en onderhoud

·         De ANWB zorgt ervoor dat de elektrische fiets altijd goed verzekerd is tegen diefstal en beschadiging (bij beschadiging en diefstal van onderdelen geldt er een eigen risico van maximaal 25,-; bij diefstal van de gehele e-bike geldt er géén eigen risico)

·         Heb je pech onderweg? De ANWB helpt je 24 uur per dag, 7 dagen per week via de Wegenwacht Fiets Service

·         De ANWB betaalt de vervanging van banden (bij normale slijtage)

·         Je krijgt hulp bij een ongeval in het binnen- of buitenland

·         Afschrijving en rente

·         Leveringskosten en verwijderingsbijdrage

Je betaalt zelf alleen de oplaadkosten van de fietsaccu en vanzelfsprekend onverhoopte bekeuringen.

Moet ik borg betalen?

Nee. Volkswagen Pon Financial Services heeft al een financiële toetsing uitgevoerd tijdens je aanvraag.

Is mijn aanvraag voor ANWB Fiets Lease vrijblijvend?

Je aanvraag voor ANWB Fiets Lease is vrijblijvend totdat je je leaseovereenkomst hebt ondertekend, teruggestuurd en de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen is verstreken.

Wanneer kom ik door de financiële toetsing?

Het is lastig om op voorhand precies aan te geven of je in aanmerking komt voor ANWB Fiets Lease. Daar is de financiële toetsing voor. Er is geen inkomenseis vastgesteld. Eventueel kun je bijvoorbeeld je partner mede de aanvraag laten doen, als zogenoemde ‘medecontractant’. Dit doe je door de aanvraag nog steeds onder jouw naam te doen, maar bij de financiële toetsing bijvoorbeeld je partner als medecontractant aan te merken door diens gegevens te registreren.

Het doen van een aanvraag voor ANWB Fiets Lease is vrijblijvend en zonder kosten, dus je kunt altijd een aanvraag doen.

Vanaf welke verkoopprijs komt een elektrische fiets in aanmerking voor de ANWB Fiets Lease?

€1399,-. Elektrische fietsen goedkoper dan dit bedrag komen (momenteel) niet in aanmerking voor de ANWB Fiets Lease.

Wél kunt u fietsen van €1399,- en goedkoper financieren via Fietsflex. Klik hier voor meer informatie daarover.

Ik ben geen ANWB lid. Kan ik dan wel een ANWB Fiets Lease aanvragen?

Jazeker! Als je een ANWB Fiets Lease overeenkomst sluit wordt je automatisch en kosteloos 3 jaar lang lid. 

Gedurende de leaseperiode profiteer je als lid van de ANWB van vele voordelen. Je ontvangt voordeel en korting op uitjes, reizen, verzekeringen en in de (web)winkel. Daarnaast krijg je deskundig en onafhankelijk advies van ANWB Experts bij technische en juridische vragen over je fiets, auto, caravan of je vakantie.

Vragen over de Leaseovereenkomst

Wat is de looptijd van ANWB Fiets Lease?

Op dit moment is het alleen mogelijk om ANWB Fiets Lease voor een periode van 3 jaar af te sluiten.

Kan ik tussentijds stoppen met ANWB Fiets Lease?

Ja. De ANWB vindt het belangrijk dat leden bij onvoorzienbare vervelende persoonlijke omstandigheden niet blijven vastzitten aan financiële verplichtingen die zij door inkomensverlies mogelijk niet meer kunnen dragen. Je kunt daarom je leaseovereenkomst van ANWB Fiets Lease kosteloos laten ontbinden bij overlijden, niet-verwijtbaar gedwongen ontslag, blijvende invaliditeit van 80% of meer, een echtscheiding en ontbinding van geregistreerd partnerschap.

In andere gevallen kun je je leaseovereenkomst van ANWB Fiets Lease ook laten ontbinden, maar moet je Volkswagen Pon Financial Services wel zogenoemd ‘schadeloos’ stellen. Dit wil zeggen dat je 40% moet betalen van de uitkomst van de volgende rekensom: (maandelijkse leaseprijs) x (resterende maanden looptijd van je leaseovereenkomst).

Wat doe ik met de fiets als de lease is afgelopen?

Drie maanden voor het aflopen van je leaseovereenkomst ontvang je van Volkswagen Pon Financial Services een voorstel met een overnameprijs. Je kunt er dus voor kiezen om de fiets over te kopen aan het einde van de looptijd.

Als je je fiets na het aflopen van je leaseovereenkomst niet wil overnemen, kun je deze inleveren bij Prijssnijder. Als je wilt, kun je dan een nieuwe leaseovereenkomst voor ANWB Fiets Lease afsluiten om weer op een nieuwe elektrische fiets te kunnen rijden.

Waar moet ik op letten bij het inleveren van de fiets?

Je e-bike moet schoon en schadevrij zijn. Eventuele schade moet je bij Prijssnijder melden als je de fiets inlevert.  Daarnaast moeten eigen accessoires op de elektrische fiets worden verwijderd. Ten slotte dient de (elektrische) fiets ingeleverd worden met de originele documenten.

Wil je precies weten hoe je je e-bike weer moet inleveren? Lees dan het volledige zogenoemde ‘Innameprotocol’ dat is in te zien als bijlage 3 van de Algemene Voorwaarden ANWB Fiets Lease. De Algemene voorwaarden zijn te downloaden via de groene knop bovenaan deze pagina.

Is het mogelijk een flexibele looptijd af te spreken?

Nee, helaas is dit momenteel niet mogelijk. Je kunt alleen de fiets leasen voor drie jaar.

Vragen over Pech, Reparaties en Onderhoud

Wat als de fiets gerepareerd moet worden?

Als er iets aan je e-bike gerepareerd moet worden, dan kun je dit melden bij of direct een bezoek brengen aan Prijssnijder of bij één van de andere dealers uit het netwerk van de ANWB.  Vervolgens wordt de reparatie door de fietsenwinkel uitgevoerd en wordt de rekening naar de ANWB doorgestuurd.

Hoe zit het met service- en onderhoudsbeurten?

Je krijgt via onze partner Volkswagen Pon Financial Services een e-mail dat je fiets een service- of onderhoudsbeurt nodig heeft. Dit verloopt via het volgende service- en onderhoudsschema:

·         Na 3 maanden servicebeurt

·         Na 15 maanden onderhoudsbeurt

·         Na 27 maanden onderhoudsbeurt

De service- of onderhoudsbeurt kun je laten uitvoeren door Prijssnijder. Maak hiervoor wel altijd even een afspraak.

Mag ik zelf bepalen waar ik de fiets laat repareren en onderhouden?

Ga voor reparaties en onderhoud altijd naar Prijssnijder of naar één van de andere dealers uit het netwerk van de ANWB.

Werkzaamheden die een dealer uitvoert die niet in het netwerk zit van de ANWB zijn namelijk geen onderdeel van je leaseovereenkomst en komen dus altijd voor je eigen rekening. Daarom is dit niet aan te raden.

Wat moet ik doen bij diefstal?

Als je fiets gestolen is, dan kun je hiervan aangifte doen bij de politie. Vervolgens kun je de diefstal melden bij Volkswagen Pon Financial Services. De leaseovereenkomst zal dan worden beëindigd. Als je dit wil, kun je dan een nieuwe leaseovereenkomst voor ANWB Fiets Lease afsluiten om weer op een nieuwe e-bike te kunnen rijden. Je kunt hiervoor weer opnieuw een aanvraag doen.

Wat als ik schade heb aan de fiets?

Als je schade hebt aan je fiets, dan kun je de schade melden bij, of direct een bezoek brengen aan Prijssnijder of bij één van de andere dealers uit het netwerk van de ANWB. Het eigen risico van €25,- wordt direct Prijssnijder in rekening gebracht, de overige kosten declareren wij rechtstreeks bij de ANWB.

Let op: je kan zonder afspraak langs komen in de werkplaats om de schade te laten bekijken door onze monteurs. Voor het daadwerkelijk herstellen van de schade moeten wij een reparatieafspraak inplannen. Dit doen wij uiteraard ter plekke als je in de werkplaats staat met de fiets. Bij het maken van de afspraak vragen wij je ook om de €25,- eigen risico direct te voldoen.

Wat moet ik doen als ik pech heb met mijn e-bike?

Lekke band, kapotte verlichting of een niet-werkende accu? Wat vervelend! Als je pech hebt met je (elektrische) fiets, dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week rekenen op de vertrouwde hulp van de Wegenwacht. Dat is onderdeel van ANWB Fiets Lease. Bel hiervoor met de ANWB Alarmcentrale: 088 269 28 88.

Vragen over Overige Zaken

Kan ik eerst nog een proefrit maken?

Jazeker, dit bevelen wij zelfs sterk aan voordat je een lease aanvraag doet. Hiervoor kun je bij ons in de winkel terecht. We helpen je graag met het uitzoeken van de elektrische fiets die bij jou past.

Mag ik met de fiets naar het buitenland?

Ja. Houd er alleen rekening mee dat pechhulp via Wegenwacht Fiets Service alleen in Nederland en België wordt verleend. Als je in andere landen pechhulp nodig hebt en hier kosten mee gemoeid zijn, dan komen die kosten voor eigen rekening.

Als ik aangeef lid te willen worden van de ANWB tijdens de aanvraag voor ANWB Fiets Lease, op welk moment gaat dan mijn ANWB-lidmaatschap in?

Je ANWB-lidmaatschap gaat in op de datum dat je je elektrische fiets afhaalt. Als lid van de ANWB profiteer je van vele voordelen. Je ontvangt voordeel en korting op uitjes, reizen, verzekeringen en in de (web)winkel.

Daarnaast krijg je deskundig en onafhankelijk advies van ANWB Experts bij technische en juridische vragen over je fiets, auto, caravan of je vakantie.

Mag ik zelf accessoires of kinderzitjes (laten) monteren?

Ja. Als dit geen blijvende schade veroorzaakt aan je (elektrische) fiets. Je moet deze aan het einde van de looptijd van je leaseovereenkomst weer in de originele staat in te leveren.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Prijssnijder.nl maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) voor een betere werking van de website. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag, om gepersonaliseerde advertenties en content op onze websites te tonen en om interactie via social media mogelijk te maken. Door verder gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies voor de doeleinden zoals beschreven in onze privacy- en cookieverklaring.